Lumix GH1

Lumix GH1 hade sitt stora genombrott runt 2009. Inte bara kom systemkameran i färgen röd men också i oerhört smidiga systemet micro four thirds, som innebar en liten och lätt systemkamera med stora möjligheter. Står sig kameran idag?

Kortfakta om Panasonic Lumix GH1
Lumix GH1 fick vid sin introduktionen på marknaden mycket goda recensioner för sin förmåga att filma. Det var en systemkamera lika mycket för fotografen som för filmaren. Det enastående objektiv som medföljde vid lanseringen var ett Lumix 14-140mm f/4.0-5.8.

Idag har många andra systemkameror, inte minst av Panasonic självt, sprungit om Lumix GH1 i utvecklingen. Dock kvarstår många fördelar hos Lumix GH1 som står sig än idag, så som:

  • En god allroundkamera.
  • Vädertålig.
  • Nybörjarvänlig med tydliga displayer och smarta finesser.
  • Lättviktare som är mycket smidig att få med i packningen.
  • Finns i andra färger än svart, så som röd och guld.

Slutsatser
En hobbyfotograf som tar steget från kompaktkamera till begagnad systemkamera kan göra en mycket god och prisvärd affär av att införskaffa sig en begagnad Lumix GH1. Trots att man då inte går in i de stora systemen Canon eller Nikon kommer man kunna få en smidig väg in i att lära sig hantera och använda en systemkamera. För vardagsfotografi och hobbynivå finns mycket kvar att hämta från en GH1.

Välkommen till oss!